Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage is een heerlijke massage met warme tot hete kruidenstempels.
De kruiden die ik gebruik werken ontspannend,reinigend en activeren de bloedsomloop.

Onderaan een uitgebreide beschrijving van de kruiden die ik gebruik en de werking ervan.

De stempels worden gedrenkt in olie en verwarmd, hierdoor is de kamer al gehuld in een heerlijke geur. Daarna wordt het hele lichaam met de kruidenstempels gemasseerd en gestempeld.
Doordat de temperatuur van de kruiden hoger is dan de lichaamstemperatuur, gaat de stofwisseling sneller werken en activeert dit de doorbloeding.
Gespannen spieren produceren vaak schadelijke eindproducten van de stofwisseling, deze worden door de weldadige warmte sneller afgevoerd. Ook bevorderd dit de productie van collageen, wat weer zorgt voor een elastische huid.

Juist geplaatst op het lichaam en precies gedoseerd werkt deze gebalde kracht van de natuur als een bron van vitaliteit. Blokkades worden via de energiepunten opgelost en nieuwe vitale energie vloeit door het lichaam. Uren na deze massage tintelt het lichaam nog steeds. Nooit heeft een massage zo diep doorgewerkt. Ik raad dan ook aan om de eerste 2 uur niet te douchen na de massage voor een extra nawerking.

Een kruidenstempelmassage dient niet alleen voor ontspanning, maar ook als hulp voor stressvolle momenten. Deze massage geeft de nodige energie om de problemen aan te pakken. Kruidenstempelmassage neemt de zorgen van de ziel weg, helpt tegen stress en wijst de weg naar innerlijke balans. Kruidenstempelmassage geeft schoonheid en genot. De huid ervaart een mechanische impuls en neemt bovenop de warmteoverdracht eveneens de werkstoffen van uitgezochte kruidencomposities op. Het kruidige aroma, begeleid met zachte muziek, is een geschenk aan uw geest en lichaam.
Tijd om weg te dromen, te ontspannen en nieuwe energie te tanken.

De kruiden en de werking van de kruiden die ik gebruik

Lavendel
Kamille (echte)
Melisse
Passiflora (passiebloem)
Kamfer

Lavendel
Werking :
Abcessen, acne, allergieën, blauwe plekken, brandwonden, dermatitis, eczeem, hoofdroos, insectensteken, luizen, oorpijn, ontstekingen, psoriasis, puistjes, ringworm, scabies, steenpuisten, wonden, zonnebrand, zweren, zwemmerseczeem, spierpijn, reuma, verstuikingen, verrekkingen, astma, bronchitis, keelinfecties, kinkhoest, laryngitis, slechte adem, slijmvliesontsteking, buikkramp, braakneigingen, kolieken, misselijkheid, blaasontsteking,dysmenorroe, witte vloed, depressiviteit, hoofdpijn, hypertensie, migraine, nervositeit, shock, slapeloosheid, stress, vertigo, griep, verkoudheid, winterhanden, vermoeide voeten en wintervoeten.

Psychisch:
Lavendel heeft een genezende en zuiverende werking. De olie schenkt liefde en tederheid en beschermt tegen negatieviteit. Lavendel stimuleer het denken en ontspant de zenuwen. De plant helpt bij slapeloosheid, bewusteloosheid, vermoeidheid, depressies, paniek en hysterische toestanden, De essence is uitstekend geschikt om gebruikt te worden in de wachtzalen van geneesheren, tandartsen of kinesisten vanwege zijn kalmerende en ontspannende invloed, Magnetiseurs of paranormale genezers zouden zijn olie regelmatig moeten laten verdampen terwijl zij mensen behandelen. Lavendel brengt evenwicht en ontspanning.

Psychologisch:
Het lavendeltype draagt een groot emotioneel probleem met zich mee dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mensen heeft onder de plak gezeten van ouders die grote verwachtingen koesteren. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geteisterd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft meestal ook te kampen met seksuele angsten. Het is hem niet geleerd met seksualiteit om te gaan en hij heeft hierdoor ook een afkeer van zijn eigen lichaam gekregen. Deze levenshouding zal zich ook voortzetten bij andere emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Deze mens moet allereerst leren zich van het juk van zijn ouders te bevrijden om de mogelijkheden van zijn eigen bron, het eigen IK te kennen.

Spiritueel:
In de traditionele fythotherapie staat lavendel bekend als de meest veelzijdige plant die er is: ze is rustgevend, antiseptisch, pijnstillend, kalmerend, heft neerslachtigheid op en nog veel meer, maar ze is vooral een plant die zorgt voor evenwicht. Zoals zo vaak het geval is, bestaan er ook hier parallellen tussen het lichamelijke en het subtiele niveau. Toepassing van lavendel op energetisch niveau werkt eveneens kalmerend, reinigend en evenwichtscheppend. De evenwichtscheppende eigenschappen zijn vooral duidelijk te zien met betrekking tot het chakra-systeem, waar lavendel de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht brengt. Lavendel heeft een positieve uitwerking op alle chakra;s en heeft zowel een kalmerend als energetiserend effect. Volgens Philipe Mailhebiau vertoont ze sterke affiniteit met de zonnevlechtchakra. Haar uitwerking op de zonnevlecht helpt heftige emoties te kalmeren, De sterkste affiniteit vertoont lavendel echter met de kruinchakra , waar het veelomvattende, genezende karakter van lavendel het best tot zijn recht komt. Door haar kalmerende, ontspannende werking kan lavendel gebruikt worden om een toestand van diepere meditatie te bereiken, Mensen die in trance-toestand als medium fungeren, zullen merken dat zij door deze plant een diepere trance kunnen bereiken, Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen die deze plant gebruikt de kans loopt gewild of ongewild in trance te geraken. Slechts heel weinig mensen zijn mediamiek begaafd. Een andere evenwichtscheppende/harmoniserende werking van lavendel is dat ze het ons makkelijker maakt onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Het gebruik van lavendel kan ons leren dat ook onze nederigste daden heilig en waardevol zijn.

Kamille
Werking:
Reinigende en kalmerende invloed op het maagdarmstelsel, bevordert de genezing van de huid, is pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen, verzachtend bij oogaandoeningen en helpt in het algemeen tegen ontstekingen. Onderzoekingen hebben uitgewezen, dat Kamille ook als tegengif bij vergiftigingen met verscheidene bacteriën zoals stafylococcen kan worden gebruikt. Hierbij wordt het gif onschadelijk gemaakt, dit in tegenstelling tot de antibiotica waarbij de vermeerdering van de bacteriën wordt verstoord. Zeer kleine hoeveelheden van de Kamille essence zijn al in staat als tegengif te functioneren.

In de cosmetica wordt de Kamille gebruikt om zijn ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking, Azuleen wordt daarom toegepast in crèmes voor een (over)gevoelige huid, De Kamillebloem is geneeskrachtig, helend, verwarmend, kalmerend en verzachtend, maar noot opwekkend, Ook goed voor kinderen die pijn hebben, angstig of prikkelbaar zijn. Kamille kan gebruikt worden als thee tegen buikpijn, in gorgeldrank of als mondspoeling. Gebruik Kamille o.a. in- of uitwendig bij; brandwonden, vrieswonden, blaren,eczeem,reuma, oorpijn, acne/jeugdpuistjes, ontstekingen, wondjes, insectensteken, zweertjes, weinig eetlust, hoofdpijn, huidproblemen, menstruatieklachten, artritis, verstuikingen, spierpijn, jicht, zenuwpijn, steenpuisten, allergieën, migraine, nervositeit, stress, overgangsklachten, prikkelbaarheid, slapeloosheid, angst, tandpijn en spijsverteringsstoornissen

Psychisch:
Kamille heeft een rustgevende en kalmerende werking waarin men zich behaaglijk kan voelen.

Psychologisch:
Het kamilletype is teleurgesteld en gefrustreerd in het leven. Toch moet hij ook door de werkelijkheid van elke dag. In plaats van dagen of maanden rond te lopen met gekwetste gevoelend of emotionele problemen, zou hij zich eens moeten uiten bij iemand die hij vertrouwd. In zijn eentje blijft hij rondlopen in een cirkel. Wanneer hij zo met zichzelf bezich is, ziet hij misschien niet de helpende hand die naar hem uitgestoken wordt.

Spiritueel:
Alle kamille planten hebben dezelfde kalmerende en troostende eigenschappen met elkaar gemeen. Ze zijn werkzaam op alle niveau’s : het lichamelijke, het emotionele en subtiele. De diepblauwe klaur van echte kamille wijst op de affiniteit met de keelchakra, waarop deze plant een versterkende en kalmerend effect heeft. Deze werking komt nog beter tot haar recht als de plant wordt toegepast in combinatie met blauwe stenen zoals blauwe toermalijn.
Gebruik kamille als er behoefte bestaat aan communicatie of als de waarheid gezegd moet worden, maar zonder bitterheid of boosheid.
Kamille heeft eveneens een rechtstreekse uitwerking op de keelchakra, maar dan wel in de hoogste octaven. Deze plant kan mensen helpen hun hoogste spirituele waarheid tot uitdrukking te brengen en versterkt de mediamieke begaafdheid. Gebruik haar in combinatie met lichtblauwe stenen zoals blauwe bandagaat of aqua aura.
Blauw is in het algemeen een kalmerende kleur en kamille kan dan ook goed gebruikt worden om opwinding of te grote activiteit in een chakra af te remmen (dus niet alleen in de keelchakra). Gebruik haar ook om de aura te genezen op plaatsen waar sprake is van hitte opgewondenheid, kwaadheid en dergelijke.

Melisse

Werking:
Onspannend, allergieën,astma, bronchitis, chronische hoest, gebrek aan eetlust, depressie, migraine, misselijkheid, ingewandenstoornissen, postnatale problemen, hartkloppingen, onregelmatige menstruatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, angst ,depressiviteit, spanning, shock, vertigo, stress, eczeem en andere huidproblemen.

Psychisch:
Melisse-essence kalmeert de zenuwen en laat het leven beminnen. Deze plant schenkt vitaliteit en maakt seksueel begeerlijk. Melisse heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking op melancholische, depressieve, paniekerige en hysterische mensen.

Psychologisch:
Het melissetype zit een beetje met zichzelf in de knoop. Het is een plant die vooral geschikt is voor de vrouw en haar problemen. Zij kan haar vrouw-zijn niet altijd even goed aan en heeft er vaak een verwarde kijk op. Zij vindt het moeilijk om vrouw te durven zijn. In plaats van tevreden te zijn met haar eigen vrouwelijkheid en gevoeligheid, reageert zij overgevoelig op situaties waarin logica of verstand moeten gebruikt worden. Vaak weigert zij de waarheid onder ogen te zien en ontvlucht ze de werkelijkheid door te gaan dagdromen. Wanneer zij tevreden leert te zijn met zichzelf en haar lichaam, kan zij heel gelukkig worden.

Spiritueel:
Melisse, bereid uit de overal in tuinen groeiende citroenmelisse, neemt in de subtiele aromatherapie een zeer speciale plaats in vanwege haar grote waarde bij sterf- en rouwprocessen. Ze staat van oudsher bekend om haar vermogen troost te brengen aan mensen die rouwproces doormaken, vooral in gevallen waarin een geliefd persoon onverwacht, bijvoorbeeld bij een ongeluk, overleden is, – dus wanneer er sprake is van een schok als van verdriet. Melisse kan ook troost bieden aan mensen die weten dat ze stervende zijn, en aan hun vrienden en bloedverwanten. Het lijkt wel of de frisse, zoete geur als de dood dichterbij komt, vrees en spijt verdrijft en daar aanvaarding en begrip voor in de plaats stelt.
Melisse heeft een affiniteit met zowel de zonnevlechtchakra als de hartchakra ( de Zweedse naam ervoor betekent vreugd van het hart), wat ons helpt onze eigen wil te richten naar de goddelijke wil en onze gevoelens van liefde van het individuele en persoonlijke niveau te laten uitgroeien tot de volledige aanvaarding van een onvoorwaardelijke liefde.

Melisse helpt ons vorige levens te herinneren. Voor sommige mensen betekent dit dat het gemakkelijker wordt vorige levens daadwerkelijk in de herinnering terug te roepen, voor anderen houdt het in dat de zekerheid dat zij eerder hebben geleefd tot hen doordringt of wordt versterkt, zelfs al kunnen ze die zekerheid niet in woorden tot uiting brengen. Misschien ontleent melisse een deel van haar waarde bij het naderen van de dood wel hieraan; doordat ze ons eraan herinnert dat wij eerder hebben geleefd, geeft ze ons ook de zekerheid dat we nog vaker zullen leven. Het karakter van de plant schijnt hiervan een symbool, want ze is praktisch niet uit te roeien: ook als je haar tot op de grond afknipt, loopt ze weer uit en groet ze spoedig weer overvloedig.

Passiflora (passiebloem)

Toepassing:
Passiflora is breedwerkend tegen onrust en spanningen. Men krijgt een ontspannen gevoel. Indien nodig kan de dosering van de plant worden verhoogd. Men wordt er niet afhankelijk van

De rustgevende planten dragen niet alleen bij tot ontspanning, maar ook brengen ze het uit balans geraakte mentale gestel weer in evenwicht. Een verstoord evenwicht draagt vaak bij tot moeilijk slapen.

Kamfer

Eigenschappen:
Antiseptisch, pijnstillend, versterkend voor ademhaling en bloedsomloop, stimulerend, kalmerend voor de zenuwen, krampstillend, ontstekingremmend en roodmakend

Stimuleert de ademhaling, maakt verstopte longen weer schoon en vergemakkelijkt het ademen. Bespoedigt ook de genezing van verkoudheid.
Nuttig bij de behandeling van stijve spieren, verlicht reumatische pijnen.
Werkt evenwicht brengend, verdrijft lusteloosheid en de neiging tot dagdromen. Verminderd te sterke seksuele behoeften.
Kamfer verheldert de geest en helpt orde op zaken te stellen. Zorgt voor een betere doorbloeding, vooral in de benen. Het werkt verwarmend, versterkend en stimulerend en geeft verlichting bij verkoudheid.

Bij deze massage wordt veel olie gebruikt, graag hiermee rekening houden met het ondergoed en de kleding die u aantrekt.

Tijdens de massage kunt u uw string/slip aanhouden.
Delen die behandeld zijn of al behandeld zijn worden zoveel mogelijk afgedekt met handdoeken.
Kom niet met een volle maag en zorg dat u schoon bent, m.a.w. dat u gedouched bent.
Bij ernstige uitslag, zwangerschap, ontsteking of ernstige depressie geef ik geen massage.
Dit is beslist geen erotische massage en is ook niet bespreekbaar!
U dient zelf 1 grote badhanddoek mee te nemen.

Tevens geef ik combinaties van massage en reiki waardoor vele klachten kunnen verdwijnen.
Lees hiervoor ook bij reiki.

Voor prijzen zie prijslijst

Anita Verwater, tel 06-38135885, whatsapp, mail anitachamel@gmail.com of gebruik onderstaand contactformulier