Wat is Reiki

Wat is Reiki

Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze die al 2500 jaar geleden in oude Sanskriet-teksten terug te vinden is. Het is in de negentiende eeuw opnieuw ontdekt door een christelijke monnik, dr. Mikao Usui. Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk “Universele Levensenergie”. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en alles wat leeft, heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en te herstellen van ziekte.

Bij Reiki maak je gebruik van de energie die zich om ons heen bevindt. Deze energie kun je net als radiogolven niet zien. Iemand die Reiki heeft, kun je zien als een zender, die deze energie op kan vangen en door kan geven aan anderen. Dit doorgeven van de energie gebeurt via het opleggen van de handen. Ons lichaam heeft om goed te kunnen functioneren energie nodig. Ben je ziek dan kan de energie niet meer goed door je lichaam stromen, er zijn dan ergens in het lichaam blokkades ontstaan die de energie tegen houden.

Door een Reiki behandeling (het overbrengen van energie) kunnen deze blokkades opgeheven worden waardoor de energie weer door het hele lichaam kan stromen. Door gebeurtenissen in het verleden kunnen in het lichaam ook blokkades ontstaan. Verdriet of angsten die je weggestopt hebt zijn in wezen zo’n blokkade, die je in je verdere ontwikkeling kunnen hinderen. Deze psychische blokkades kunnen ook door de Reiki energie opgelost worden. Hierdoor kun je het verleden loslaten en je verder persoonlijk ontwikkelen.

Reiki is geen religie, cultus, sekte of wat ook. Het vervangt geen medische verzorging of medicijnen, maar ondersteunt wel iedere therapie. Bij medische klachten moet men dan ook altijd naar de huisarts gaan.

Voor prijzen zie prijslijst

Anita Verwater, tel 06-38135885, whatsapp, mail anitachamel@gmail.com of gebruik onderstaand contactformulier